A tüzek megelőzése az első és legfontosabb szempont. Az alaptézis viszonylag egyszerű: a tűz háromszögéből valamelyik elemet elvéve már túl is vagyunk a megelőzésen. A nehézséget mindig a gyújtóforrások felderítése és kezelése, valamint az éghető anyagok felhasználása, tárolása okozza.

Cégünk egyik fontos szakterülete a tűzmegelőzés. A szolgáltatás végzése során kiemelkedően fontos számunkra, hogy a megrendelő tevékenységét mindenre kiterjedően felmérjük, majd segítsük munkáját azzal, hogy felhívjuk figyelmét az esetleges hiányosságra, elkészítsük az előírt dokumentációt és elvégezzük a megelőzéssel kapcsolatos gyakorlati feladatokat.

A felsőfokú tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező kollégák és a hosszú évek alatt szerzett gyakorlati tapasztalatok biztosítják, hogy szolgáltatásunk mindenkor megfeleljen az aktuális tűzvédelmi követelményeknek és a problémák megoldása, a hatósági ellenőrzés zökkenőmentes legyen.

A tűzmegelőzési tevékenységük gyakran összefonódik a tűzvédelmi eszközök felülvizsgálatával, karbantartásával.

Tűzriadó terv készítés

A tűzriadó terv és menekülési rajz készítését jogszabály írja elő. Sajnos napjainkban a szerepe kevésbé nyilvánvaló, hiszen a legtöbb esetben a tűzriadó terv ki sincs függesztve ill. a menekülési terv csak egy gyors skicc vagy egy alig látható építész alaprajz. A mi hozzáállásunk más: az átláthatóságra és az alaposságra törekszünk, hiszen sokszor még a munkavállalók sem ismerik a nagyobb irodaházak, épületek belső elrendezését, a tűzvédelmi eszközök, a közmű kizárások helyét. A tűzriadó terv készítése során a jogszabály által előírt tartalmat a megrendelő szervezetéhez és működéséhez igazítjuk. Rajzaink készítésénél a pontos méretarány meghatározása a kezdeti lépés a helyszínen végzett mérések segítségével. Az adatok felhasználásával elkészítjük az épület komplett alaprajzát, majd megjelöljük a tűzvédelmileg fontos helyeket és eszközöket.