A tüzek keletkezésének megelőzésére, továbbterjedésének megakadályozására, illetőleg a tűzoltás alapvető feltételeinek biztosítására vonatkozó, a létesítés és a használat során megtartandó tűzvédelmi jogszabályok, szabványok, hatósági előírások rendszerét és az azok érvényesítésére irányuló tevékenységet nevezzük tűzmegelőzésnek.

Cégünk egyik fő ágazatát a tűzmegelőzés alkotja. A tűzmegelőzést (fa-, asztalos-, papír-, acél-) ipari, raktározási, illetve közösségi (oktatási, iroda- igazgatás, sport) rendeltetésű létesítmények területén egyaránt gyakoroljuk a megbízó érdekeit képviselve.

A prevenciós feladatokat ellátó munkatársaink felsőfokú tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkeznek a területeken szerzett több éves szakmai tapasztalatokon túl.

A folyamatos jogszabálykövetés mellett az Online Szabványkönyvtár hozzáféréssel rendelkezünk, így tartva naprakészen szakismereteinket.

A tűzmegelőzési tevékenységük összefonódik egyes tűzvédelmi célú eszközök felülvizsgálatával, karbantartásával, illetve ezen eszközök értékesítésével egyaránt.